ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Château Neercanne en Jezuïetenberg, Maastricht

Van Kasteel tot groeve

  • Château Neercanne, Maastricht
  • vrijdag 21 juni, vrijdag 28 juni, vrijdag 23 augustus en vrijdag 30 augustus 2019
  • 11.00 – 15.00 uur
  • € 72,50 p.p.
  • 4 x 40 personen

Adres

Château Neercanne
Cannerweg 800
6213 ND Maastricht

Let op: de warme 2-gangenlunch bestaat uit een vast menu:

Zalm nori, basilicum, zwarte knoflook, quinoa, sambai 
Jonge runderhaas , wortel, witlof, ras el hanout, madeira 
Koffie/thee/friandises 

Plan uw route

Als een verborgen parel strekt Château Neercanne zich gracieus uit in het Limburgse landschap, dicht tegen de Belgische grens. Een door Unesco beschermd terrassenkasteel met een rijke historie. Een bezoek aan deze plek is al onvergetelijk, des te mooier is de combinatie met een bezichtiging aan de beroemde Jezuïetenberg. Eveneens een rijksmonument met een uniek verhaal.

Sprookjesachtig

Château Neercanne werd gebouwd in 1698 en kwam te liggen op vier verschillende niveaus met ieder een eigen tuin. Daarmee is de Neercanne het enige zogenaamde terassenkasteel in de Benelux. Samen met de verschillende grotzalen, oude gangen en romantische decoratie is Château Neercanne een waar sprookje. Het aangelegen onderaardse museum in de kalkgroeven van de Jezuïetenberg vult het plaatje mooi aan. Tussen 1890 en 1960 transformeerden studenten theologie de steengroeven tot een waar kunstwerk door verschillende religieuze taferelen sierlijk te verbeelden.

Een dag van variatie

Van koele groeves tot terrastuinen; dit bezoek brengt u op vele plekken. Het ontvangst op het kasteel met koffie en/of thee inclusief puntje rijstevlaai brengt u in majestueuze sferen. Als de koning te rijk wandelt u richting Jezuïetenberg. Een gids vertelt u er alles over. Na deze rondleiding wacht u, terug in het Château, een warm onthaal in de wijnkelder door Peter Harkema, directeur van Château Neercanne. Hier wordt een glaasje wit met een amuse geserveerd. In de Salon Czaar Peter de Grote geniet u vervolgens een warme twee-gangenlunch en eindigt deze gevarieerde dag met koffie en/of thee en friandises.