ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Bezoek Ship Chandlers Warehouse Amsterdam

Terug naar de gouden eeuw

  • Ship Chandlers Warehouse, Amsterdam
  • vrijdag 7 juni, zondag 9 juni, zaterdag 22 juni, zondag 23 juni, vrijdag 6 september en zaterdag 7 september 2019
  • 12:30 – 16:45 uur
  • € 74,95 p.p.
  • 6x 28 pers

Adres

Ship Chandlers Warehouse
Geldersekade 8
1012 BH Amsterdam

Let op: de warme 2-gangenlunch bestaat uit een vast menu: 

Cappuccino Champignon
Kabeljauw met roze linzen, zeekraal en een beurre blanc
Koffie, thee en friandise

Plan uw route

Het Ship Chandlers Warehouse in Amsterdam is een van de laatst overgebleven winkelpanden uit de Gouden Eeuw. Schepen die uitvoeren over de wereldzeeën werden hier bevoorraad. Het Warehouse is een origineel bewaard gebleven plek die u als vanzelf onderdompelt in de tijd waarin Nederland floreerde als nooit tevoren.

Duik in de Gouden Eeuw

Rembrandt van Rhijn kwam er buurten vanwege de mooie lichtinval en de beroemde reizen van Michiel Adriaans zoon de Ruyter maakten hier hun aanvang; Het Ship Chandlers Warehouse is een eeuwenoude bewaarplaats van prachtige verhalen. Het pand met zijn donker houten balken en de oorspronkelijke decoratie vormen het ideale toneel voor een duik in de Gouden Eeuw. Hoe begon deze periode van rijkdom? Welke rol speelde de VOC? U krijgt er alles over te horen. 

Van Warehouse tot Gouden Bocht

Het bezoek aan het Ship Chandlers Warehouse begint met een 2-gangenlunch (inclusief koffie, thee en bonbon). Een kunsthistoricus vertelt u na de lunch alles over deze bijzondere locatie en de betekenis die het had tijdens de Gouden Eeuw. Met genoeg leuke weetjes in het achterhoofd, stapt u vervolgens voor de deur met de gids op de boot voor een rondvaart langs de meest welvarende delen van de Amsterdamse grachten. Terug in het Ship Chandlers Warehouse sluit u de middag toepasselijk af met een borrel tussen de kruidenierswaren en het zilver.