ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Rondleiding met ontwerper Piet Hein Eek

Rondleiding met Piet Hein Eek

  • Piet Hein Eek, Eindhoven
  • Vrijdag 26 juli, zaterdag 27 juli, vrijdag 23 augustus, zaterdag 24 augustus, vrijdag 13 september en zaterdag 14 september 2019
  • 11:00 – 14:00 uur
  • € 29,50 p.p.
  • 6 x 25 pers.

Adres

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 28
5651 BK Eindhoven

Plan uw route

Piet Hein Eek is één van Nederlands bekendste ontwerpers; een tikkeltje tegendraads en geliefd bij velen. Eek kreeg in de jaren negentig bekendheid met zijn meubels van sloophout. In 2010 vestigde hij zijn bedrijf op een oud Philips-fabrieksterrein in Eindhoven waar hij kunst, design en dineren op een creatieve manier heeft samengebracht. U gaat het zien, onder begeleiding van de grootmeester zelf.

Van sloophout tot schelpen

Waar vroeger de oude Philipsfabriek huisvestte, staat nu het ‘imperium Eek’; een creatieve broedplaats kunst, cultuur, ambacht en gastronomie samensmelten. Van restaurant tot galerie is voorzien van het kenmerkende werk van Piet Hein Eek. Sinds zijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven laat hij zich nog steeds inspireren door elementen uit de natuur. Zijn meubels gemaakt van resthout of schelpen zijn unieke stukken en ware kunstwerken. Genoeg moois aanwezig voor een inspirerend bezoek!

 

Helemaal Piet Hein Eek

De dag begint in het inpandige restaurant van Piet Hein Eek. Hier wordt u persoonlijk verwelkomt door de ontwerper met koffie, thee en iets lekkers van de lokale patisserie. Eek leidt u vervolgens rond door zijn atelier. Het oude pand ademt de sfeer van vervlogen tijden, maar Piet Hein Eek heeft er zijn eigen stempel opgedrukt. Het is omgetoverd tot een wereld die verwondert en inspireert. Na dit kijkje achter de schermen kunt u, terug in het restaurant, genieten van een uitgebreide lunch om tot slot nog even op eigen gelegenheid te struinen door de winkel, showroom, galerie en wonderkamer.