ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Historische stadswandeling en bezoek aan Mariënhof

Historisch Amersfoort

  • Mariënhof, Amersfoort
  • zaterdag 1 juni, zondag 2 juni, zaterdag 22 juni, zaterdag 29 juni, vrijdag 13 september en zondag 29 september 2019
  • 13:30 – 16:45 uur
  • € 32,50 p.p.
  • 6 x 40 pers.

Adres

Mariënhof
Kleine Haag 2
3811 HE Amersfoort

Plan uw route

Wist u dat? De stad Amersfoort bewaart een schat aan geschiedenis, originele monumenten en gebouwen. In de Middeleeuwen bloeide Amersfoort op tot een welvarende handelsstad die grotendeels de tand des tijds heeft doorstaan. Een gids neemt u mee langs poorten, muren en over de rivier. Met als begin- en eindpunt het intact gebleven erfgoed Mariënhof. 

Mooi bewaard gebleven

Amersfoort ontstond op de plek waar nu nog steeds de Koppelpoort staat. Deze strekt zich uit over de rivier de Eems en verdedigde de inwoners tegen indringers en water. Het is een van de vele monumenten die Amersfoort nog steeds koestert. Deze stad weet hoe het zijn geschiedenis moet bewaren. Wat denkt u bijvoorbeeld van de muurhuizen die nog altijd de stenen uit de originele bouw dragen? Als muren konden praten… Een gids gaat u er alles over vertellen tijdens de stadswandeling. 

Gastvrij Mariënhof

Uw kennismaking met historisch Amersfoort begint bij erfgoed Mariënhof. Hier wordt u ontvangen met koffie, thee en taart. Een kunsthistoricus leidt u vervolgens rond door dit mooi bewaard gebleven klooster. Sinds de bouw in de vijftiende eeuw staat de Mariënhof in het teken van gastvrijheid en draagt het vele verhalen met zich. Ooit een burgerweeshuis en sterrenrestaurant, doet het erfgoed nu dienst als eventlocatie. Na de stadswandeling door historisch Amersfoort, wacht u terug bij de Mariënhof een goed verzorgde borrel in Wijnbar Zuster Margaux.