ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Langs 100 jaar Nieuwe Haagse School

Stadswandeling 'Nieuwe Haagse School na 100 jaar'

  • Spaces De Rode Olifant, Den Haag
  • Vrijdag 23 augustus, vrijdag 30 augustus, vrijdag 20 september en vrijdag 27 september 2019
  • 13:30 – 16:45 uur
  • € 24,95 p.p.
  • 4 x 40 pers.

Adres

Spaces Rode Olifant
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag

Plan uw route

In 2018 was het 100 jaar geleden dat de architectuurstijl van de Haagse School zich voor het eerst liet zien. Deze stoere, expressieve stroming met zijn strakke lijnen en typische details is onderdeel geworden van de Haagse identiteit. Naar aanleiding van dit 100-jarig bestaan zijn verschillende stadswandelingen georganiseerd. Loop mee langs iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden!

Strakke lijnen, decoratieve details

Vlak na de Eerste Wereldoorlog rezen er opvallend eenvoudige gebouwen in het Haagse stadszicht. De Amsterdamse architect Cornelis Blaauw noemde het typisch Haags en plakte er schertsend ‘Nieuwe’ voor om het onderscheid te maken met de Haagse impressionisten. De Nieuwe Haagse School kenmerkt zich door strakke horizontale en verticale lijnen, bakstenen gevels, geometrische vormen en decoratieve details. Vandaag de dag is de stijl een cultureel erfgoed, verankerd in de ontwikkeling van de moderne architectuur. Een architectuurhistoricus vertelt u er alles over tijdens de stadswandeling door de wijk Benoordenhout.

 

Stijlvol entree

De wandeling begint bij de Rode Olifant. Een toonaangevende start van de route met een stijlvol entree. De Rode Olifant is een iconisch gebouw. Hier wordt u ontvangen met koffie en thee en krijgt u een korte introductie over de architectuurstroming. Daarna wandelt u langs karakteristieke bouwwerken en monumentale panden in Benoordenhout. De wandeling wordt afgesloten met een borrel waarbij de bouwstijl onderling nog even kan worden besproken.