ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Water en welvaart in Dordrecht

Een rondje Dordt Water en welvaart in Dordrecht

  • Hotel Bellevue, Dordrecht
  • vrijdag 24 mei, zaterdag 25 mei, vrijdag 14 juni, zondag 30 juni, zaterdag 6 juli, zondag 7 juli, zaterdag 14 september en zondag 15 september 2019
  • 13:30 – 17:15 uur
  • € 34,95 p.p.
  • 8 x 40 pers.

Adres

Hotel Bellevue Dordrecht
Boomstraat 37
331 TC Dordrecht

Plan uw route

Waar de rivier de Merwede zich splitst in de Maas ligt Dordrecht: oude handelsstad met een rijk verleden. Nog voor de Gouden Eeuw aanbrak, wist Dordt zich door zijn ligging op de kaart te zetten als centrum van welvaart. Ontdek één van Nederlands’ historisch meest invloedrijke steden.

Van binnen en buiten

De kenmerkende gevels van de panden langs de gracht in de binnenstad herinneren aan de tijd waarin volop handel werd gedreven vanaf en langs het water. Dordrecht werd al in de Middeleeuwen een zogenaamde stapelplaats voor bevoorrading en handel. Het water bracht de stad veel, soms met een overstroming, iets teveel. Een kunsthistoricus gaat u er alles over vertellen. Waar en wanneer begon de rijkdom? En hoe herinnert Dordrecht aan mindere momenten? U leert de stad te voet en te water van binnen en buiten kennen.

Door de stad en op de boot

Het rondje Dordt (zoals de Dordtenaren hun stad in de volksmond noemen) begint in Hotel Bellevue, prachtig gelegen langs de kade waar drie rivieren samenkomen. Daar wordt u ontvangen met een kop koffie, thee en een stukje taart. Een goede start voor een wandeling van 1,5 uur door het oude centrum onder begeleiding van de gids. Na deze route kunt u de benen strekken aan boord van de Dordtevaer. De open boot vaart door de binnenhaven en langs de skyline van de stad. Een optimale kennismaking met Dordrecht! De tocht eindigt weer terug in Hotel Bellevue. Dit keer met een drankje en hapje.