ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Een seizoen boordevol nieuwe ideeën; ABN AMRO selecteerde dit voorjaar een aantal evenementen met een duurzame insteek. Innovatieve uitstapjes die u kunnen inspireren. Weet u bijvoorbeeld al wat circulair bouwen en koken is? U leert het tijdens een bezoek aan het Circl Paviljoen. Of laat u verrassen door de natuurlijke materialen waar ontwerper Piet Hein Eek zijn meubels mee maakt. Hij laat ze persoonlijk aan u zien. Een dagje het veld op met u kind (kleinkind)? Dat kan ook! Tijdens de Ajax Clinic leert een professionele (ex)-voetballer hem of haar alle kneepjes van het vak. Genoeg bijzonders om uit te kiezen toch? 

Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket!

Bezoek Leiden, stad van Rembrandt van Rijn

Door de ogen van Rembrandt van Rijn

  • Grand Café de Burcht, Leiden
  • Vrijdag 24 mei, zaterdag 25 mei, vrijdag 23 augustus, zaterdag 24 augustus, vrijdag 14 september en zaterdag 15 september 2019
  • 13:30 – 16:45 uur
  • € 19,50 p.p.
  • 6 x 40 pers.

Adres

Grand Café de Burcht
Burgsteeg 14
2312 JS Leiden

Plan uw route

Hij lag er in de wieg en zette er zijn eerste penseelstreken; Leiden is de stad waar het allemaal begon voor Rembrandt van Rijn, Nederlands grootste kunstenaar ooit. Waar zette deze meester van het licht zijn eerste stappen, ging hij naar school en liet hij zich inspireren? Leiden vertelt het. Beleef de stad door de ogen van Rembrandt.

Inspirerende tijd en plaats

In het Leidse stadshart ligt, hoog op een groene heuvel, de Burcht. Oorspronkelijk bedoeld ter verdediging van de stad, maar al sinds de vijftiende eeuw gezien als park. De Burcht zet de toon voor de wandeling die komen gaat. Want met zijn charmante grachten, hofjes en typisch bewaard gebleven Hollandse stedenbouw, brengt Leiden u met gemak terug naar de tijd waarin Rembrandt opgroeide en waarin zoveel gebeurde. In de zeventiende eeuw bloeide Leiden op door de succesvolle lakenhandel en werd het de levendige stad die het nu nog steeds is. De ideale tijd en plek om je als jonge liefhebber van de schilderkunst te ontwikkelen tot grootmeester van licht en kleur.

 

Verrassend Leiden

U wordt ontvangen in de tuinzaal van Grand Café de Burcht met koffie, thee en een gebakje. Een gids neemt u vervolgens mee door het oude centrum van Leiden. Langs plekken die van betekenis waren voor Rembrandt; van zijn geboortehuis tot de plek waar hij zijn eerste streken op het doek zette. Leiden zal verrassen. Naast de betekenisvolle plekken voor Rembrandt, herbergt de stad nog meer monumenten van historische waarde. Genoeg te zien en om over na te babbelen tijdens de afsluitende borrel terug in de Burcht.