ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Wist-u-DAF'jes voor autoliefhebbers

Vernuftigheden in het DAF Museum

  • DAF Museum - Eindhoven
  • Zondag 5 augustus, zondag 9 september en vrijdag 12 oktober 2018
  • 14.00 - 17.00 uur
  • € 15,00 p.p.
  • 4 x 50 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

DAF Museum
Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven

Plan uw route

Wist u dat… de afkorting DAF aanvankelijk stond voor Van Doorne's Aanhangwagenfabriek N.V. en pas sinds 1949 voor Van Doorne's Automobielfabriek N.V.? Het DAF Museum in Eindhoven zit boordevol 'wist-u-DAF'jes', oftewel: allerlei interessante weetjes over deze Nederlandse auto- en vrachtwagenfabrikant. U zult verrast zijn door de vindingrijkheid die de DAF-voertuigen kenmerkt sinds de oprichting in 1932.

Het 'pientere pookje'

Auto- én geschiedenisliefhebbers komen deze middag niks tekort. Op het ‘dorpsplein’ komt u langs winkeltjes en een gezellig café uit de jaren dertig. Een replica van het kantoor van de Van Doorne´s ontbreekt natuurlijk niet, net als een garage uit die tijd. U gaat kennismaken met de veelzijdigheid van de DAF-producten. Wist u dat… de DAF-uitvinding ‘Variomatic’ ook wel het ‘pientere pookje’ wordt genoemd? Tijdens een rondleiding hoort u van alles over (de ontwikkeling van de) vrachtwagens en personenwagens, denk aan de DAF 600 (eerste model in 1959) en de DAF Daffodil (1961). Een speciale motorengalerij geeft een goed beeld van de motorenontwikkeling door de jaren heen. 

Bijzondere collectie

We ontvangen u met koffie/thee en een gebakje. Na ontvangst krijgt u van de directeur van het museum een introductie op de film die u meeneemt in de rijke historie van DAF. De film duurt ongeveer 20 minuten en u ziet deze in de theaterzaal van het museum. Daarna is het tijd voor de rondleiding langs de mijlpalen uit de DAF-geschiedenis, inclusief een uitzonderlijke collectie personenwagens. Een aantal prototypen is nooit in productie gegaan. Na deze anderhalf uur durende rondleiding kunt u napraten onder het genot van een hapje en een drankje.