ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Moderne kunst in Wassenaar

Verrassend Museum Voorlinden

  • Museum Voorlinden - Wassenaar
  • Vrijdag 7 september 2018
  • 13.30 - 17.00 uur
  • € 29,50 p.p.
  • 4 x 45 personen - Dutch spoken only

Adres & routebeschrijving

Adres

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

 

Plan uw route

Het Museum Voorlinden bestaat sinds 10 september 2016. Toen opende koning Willem-Alexander dit Nederlands, particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het mooie witte gebouw op Landgoed Voorlinden biedt onderdak aan een uitgebreide en verrassende collectie die de afgelopen vijftig jaar is verzameld. 

Wayne Thiebaud

Voorlinden kent een vaste collectie van verrassende kunstwerken die vaak erg realistisch aandoen. Het museum heeft ook tijdelijke tentoonstellingen. U ziet die van pop-artkunstenaar Wayne Thiebaud (1920), de laatste in de reeks American Season. Thiebaud heeft vele werken geschilderd waarin ijsjes, hotdogs, taarten en pasteitjes te zien zijn. Deze schilderijen zijn zó kleurrijk en helder geschilderd… mooi om een keer in het echt te bewonderen! 

Highlights

U begint de middag in het museum met koffie/thee en taart. Hierna volgt een lezing van ongeveer 45 minuten over het ontstaan van Museum Voorlinden en de daarin aanwezige werken. De aansluitende rondleiding van ongeveer een uur voert u langs verrassende kunstwerken en de highlights van het museum. In het restaurant van het museum sluiten we af met een borrel en hapjes.