ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Rondleiding en workshop in verffabriek Royal Talens

Schilder als Van Gogh

  • Royal Talens - Apeldoorn
  • Woensdag 29 augustus en woensdag 12 september 2018
  • 10.30 - 16.45 uur
  • € 64,50 p.p.
  • 5 x 34 personen - *Deze locatie is niet geschikt voor rolstoelen*

Adres & routebeschrijving

Adres

Royal Talens Experience Centre
Sophialaan 46
7311 PD Apeldoorn

Zie gedetailleerde routebeschrijving

Plan uw route

Loving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld, over het leven van Vincent Van Gogh. De in de film gebruikte verf is acrylverf, gemaakt in de Royal Talens verffabriek in Apeldoorn. En dat is precies de verf die u deze dag zelf gaat gebruiken om een scène uit de film na te schilderen! Op z'n Van Gogh's. De workshop wordt gegeven door een docent/beeldend kunstenaar. 

Verf Experience

U krijgt een unieke rondleiding in de Royal Talens fabriek, die start in het Royal Talens Experience Centre. U hoort over de rijke historie van het bedrijf, dat in 1899 door oud-bankier Marten Talens werd opgericht. Aanvankelijk richtte hij zich op kantoorbenodigdheden zoals verf, inkt en lak. Maar al snel ging de focus naar (kunst)schilderbenodigdheden. Sinds 1906 maakt Talens het merk Rembrandt verf, dat nog steeds bestaat. Het bedrijf is sinds 1949 ‘Royal’, toen koningin Wilhelmina besloot dat meer mensen van deze verf af moesten weten. Zij benoemde Talens daarom tot ‘koninklijk’. 

'Van Gogh' mee naar huis

U start de dag met koffie/thee en gaat vervolgens de fabriek in voor een rondleiding van ongeveer een uur. Van dichtbij kunt u zien hoe de hoogwaardige verfproducten tot stand komen – van pigment tot verf en verpakking. U doorloopt het hele productieproces. Aansluitend geniet u van een uitgebreide lunch. In de middag start de workshop: u ervaart zelf de schildertechniek van Vincent van Gogh en leert meer over zijn kleurgebruik. De workshop is zo ingericht dat iedereen met een goed resultaat naar huis gaat. Als afsluiting van deze creatieve dag is er een borrel met hapjes.