ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Ontdek het historisch centrum

's-Hertogenbosch te voet en te water

  • Brasserie Cé - s'-Hertogenbosch
  • Donderdag 30 augustus, zondag 2 september, zaterdag 15 en zondag 16 september
  • 13.15 - 17.00 uur
  • € 34,50 p.p
  • 4 x 40 personen - *Deze locatie is niet geschikt voor rolstoelen*

Adres & routebeschrijving

Adres

Brasserie Cé
Hotel Central Markt 57
5211 JW 's-Hertogenbosch

 

Plan uw route

's-Hertogenbosch is een prachtige vestingstad met een rijke historie en talloze monumenten. Niet voor niets kent de stad een eigen cursus 'Boschologie', over de cultuurhistorie van 's-Hertogenbosch. Er valt zoveel te vertellen over deze stad! Een gids begeleidt u bij een stadswandeling door het historisch centrum en u maakt een boottocht over de Binnendieze, de riviertjes binnen de stadsmuren.

Beschermd stadsgebied

’s-Hertogenbosch ontstond eind 12e eeuw als een kleine ommuurde stad. Later werd de stad nogmaals ommuurd, ditmaal ter grootte van de huidige binnenstad. Het water binnen de muren heet de Binnendieze en heeft door de eeuwen heen veel functies gehad voor de Bossche gemeenschap. Na de bouw van een goed rioolstelsel werd het vaarwater in 1972 uitgeroepen tot beschermd stadsgebied. U gaat het zelf ervaren: het zou zonde zijn geweest als deze karakteristieke watertjes verloren waren gegaan.

Wandeling én vaartocht

U start de middag in Hotel Central aan de Markt, met koffie/thee en een Bossche bol. Na de ontvangst maken we samen met een stadsgids een cultuurhistorische wandeling van een uur door de binnenstad. Deze echte kenner vertelt verhalen uit het rijke verleden en voert u door de mooiste straatjes en pleinen en langs bekende Bossche monumenten. Een bezoek aan de Sint-Janskathedraal kan uiteraard niet ontbreken. Aansluitend volgt een historische vaartocht van 50 minuten over de Binnendieze. We sluiten af in Hotel Central met een drankje en diverse hapjes.