ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Het Grachtenhuis Amsterdam

Proef de sfeer van de Gouden Eeuw

  • Het Grachtenhuis - Amsterdam
  • Maandag 9 juli (middag), vrijdag 10 augustus (avond), vrijdag 17 augustus (avond).
  • Middag 14.00 - 16.30 uur of Avond: 19.00 - 21.30 uur
  • € 27,50 p.p.
  • 4 x 40 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Grachtenhuis Amsterdam
Herengracht 386
1016 CJ Amsterdam

 

Plan uw route

De grachtengordel van Amsterdam is al 400 jaar een enorm levendige plek. Dankzij de inwoners, ondernemers, winkeliers, de kroegen en het altijd aanwezige creatief talent. En natuurlijk de wereldberoemde bebouwing en architectuur. U ervaart de geschiedenis van vier eeuwen grachtengordel op indrukwekkende wijze en komt alles te weten over het ontstaan van dit bijzondere stukje stad.

Het Grachtenhuis

U gaat het mooie, intrigerende en belangrijke verhaal over Amsterdam zelf aanhoren en ervaren in een mooi grachtenpand aan de Herengracht: Het Grachtenhuis. In het verleden woonden hier handelaren en bankiers. Het huis neemt u mee op reis, terug in de tijd naar het Amsterdam van toen. U ziet en hoort over de ontstaansgeschiedenis en de Gouden Eeuw, waarin de grachtengordel floreerde en uitgroeide tot de levendige stad die het nu nog steeds is. Schrijft u zich in voor de avond, dan is het huis exclusief geopend voor alleen u en de andere ABN AMRO klanten. 

 

400 jaar in vogelvlucht

U wordt ontvangen in de Andriessenkamer. Naast koffie/thee en petit four proeft u in deze prachtige stijlkamer meteen al een beetje grachtenhistorie. Na ontvangst gaat u naar de 19e-eeuwse grote zaal voor een lezing over het ontstaan van de grachtengordel en het museum. Gedurende 40 minuten beweegt u zich door vijf verschillende ruimtes in het huis en maakt u een reis door 400 jaar grachtengordel. Aansluitend geniet u in dit mooie grachtenpand van een borrel met een hapje.