ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Stadswandeling en bezoek Keramiekmuseum

Keramiek in de Culturele Hoofdstad

  • Keramiekmuseum Princessehof - Leeuwarden
  • Zondag 16 september en zaterdag 29 september
  • 14.00 - 17.30 uur
  • € 34,50 p.p
  • 4 x 40 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Grand Café Post-Plaza
Tweebaksmarkt 25-27
8911 KW Leeuwarden

 

Plan uw route

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Dé reden om een dag uit te trekken en een aantal culturele hoogtepunten te bezoeken. U leert deze dag de koninklijke geschiedenis van Leeuwarden kennen, inclusief een bezoek aan het pas heropende Keramiekmuseum Princessehof.  

Historie van keramiek

De Nederlandse koninklijke familie stamt rechtstreeks af van de Friese Nassaufamilie. De laatste Nassauprinses die in Leeuwarden woonde was Maria Louise von Hessen Kassel (1688-1765). Het Princessehof was haar woning na haar pensioen. Nu is in het Princessehof het nationale keramiekmuseum gevestigd. Tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 loopt hier de tentoonstelling Made in Holland: 400 jaar wereldmerk. Want welke rol speelde Nederland eigenlijk in de ontwikkeling en verspreiding van keramische technieken, stijlen en producten? U wordt meegenomen naar het ontstaan van typisch Nederlandse exportproducten, van Delfts blauw en creamware uit Maastricht tot art nouveau en het hedendaagse Dutch design. 

 

 

Pracht en praal

Ontvangst is in het historische Grand Café van Post-Plaza, gevestigd in het prachtige voormalige postkantoor uit 1902. Na een kop koffie met Friese oranjekoek, maakt u een stadswandeling langs dezelfde plekken als waar de Nassau’s kwamen. Een gids vertelt u over de koninklijke geschiedenis van Leeuwarden. U gaat bijvoorbeeld langs de Prinsentuin en Het Stadhouderlijk Hof dat als paleis diende. Aansluitend brengt u samen met de gids een bezoek aan het Keramiekmuseum Princessehof en de expositie Made in Holland. De middag eindigt met een borrel in café Post-Plaza.