ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Art nouveau in Steenwijk

Jugendstil-villa Rams Woerthe

  • Rams Woerthe - Steenwijk
  • Vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli. Zondag 23 september, vrijdag 28 september.
  • 13.00 - 16.15 uur
  • € 29,95 p.p.
  • 4 x 40 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Villa Rams Woerthe
Gasthuislaan 2
8331 MX Steenwijk

Plan uw route

In Steenwijk staat de fraaie jugendstil-villa Rams Woerthe. De naam verwijst naar het weiland of de weide waarop dit grote huis gebouwd is en dat in de 17e eeuw in het bezit was van oud-burgemeester Ram. De villa is een must voor architectuur- én interieurliefhebbers. Het is ontworpen door architect Van Gendt, die ook het Concertgebouw ontwierp en samen met Cuypers het Centraal Station in Amsterdam. 

Bewonder de stijl

De jugendstil ziet u terug in bijvoorbeeld het groene ijzeren toegangshek en de champignonvormige ingang van de villa. Als u naar binnen gaat, ontkomt u niet aan het bijzondere interieur. In de centrale hal ziet u veel decoraties in de vorm van uilen, hagedissen en katachtigen. Via een statige, eikenhouten trap komt u bij het bordes, waarboven u een fraaie glas-in-loodvoorstelling kunt bewonderen. U kijkt in dit huis uw ogen uit!

 

Exclusief geopend

We ontvangen u in het museumhuis dat deze middag exclusief open is voor ABN AMRO klanten. Na koffie/thee en gebak start een lezing over het huis. Hierin wordt u meegenomen naar de tijd van de eerste bewoner, het ontstaan van het huis, de renovatie in 1995 en de art nouveau-stijl. Aansluitend loopt u zelf door het huis en waant u zich misschien wel heel eventjes een van de eerdere bewoners. Bezoek hierbij ook het Hildo Krop Museum dat u aantreft in het souterrain van het huis. Krop was een zeer productieve beeldhouwer uit Steenwijk die onder andere veel werken maakte voor de stad Amsterdam. We sluiten de middag af met een borrel en hapjes.