ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief fado concert van Cuca Roseta bijwonen, genieten van een culinaire rondrit in een Rotterdamse tram of maak een wandeling en boottocht door het historisch centrum in
's-Hertogenbosch. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Rondleiding en lunch in Kruisherenhotel

Design tussen hemel en aarde

  • Kruisherenhotel - Maastricht
  • Zaterdag 25 augustus, vrijdag 28 september en zaterdag 29 september 2018
  • 12.00 - 15.00 uur
  • € 47,50 p.p
  • 6 x 40 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Kruisherenhotel Maastricht
Kruisherengang 19-23
6211 NW Maastricht

 

Plan uw route

Een vijfsterrenhotel waar historie en design elkaar ontmoeten. Dat is het Kruisherenhotel in Maastricht in een notendop. Het hotel is getransformeerd uit een monumentale gotische kerk en een 15e-eeuws Kruisherenklooster en mede door zijn rijke historie en prachtige interieur zult u er zich deze ochtend een klein beetje tussen hemel en aarde wanen.

Doordacht design

Laat u verbazen en verrassen door het designrijke, sfeervolle interieur. Ziet u bijvoorbeeld die eiervormige schalen waar licht uit komt? De Duitse designer Ingo Maurer ontwierp ze op zo’n manier dat ze ook nog eens de akoestiek verbeteren. Maurer en interieurontwerper Henk Vos gingen creatief om met een beperking. Want omdat de kerk een rijksmonument is, was het een vereiste dat alle constructieve elementen, zoals tussenvloeren, glazen liften en entrees, los in de kerk geplaatst werden. Het restaurant waarin u gaat lunchen bijvoorbeeld, is geplaatst op een grote entresol, met onder u een wijnbar en glazen wijnkelder.

 

Rondleiding en lunch in stijl

U komt het hotel binnen via de schitterende koperen tunnel aan de noordzijde, een ontwerp van Maurer. Na de ontvangst met koffie/thee en Limburgse vlaai, krijgt u na het welkomstwoord door de directeur een rondleiding door de 12,5 jaar geleden tot hotel getransformeerde gotische kerk en het voormalig klooster. Vervolgens geniet u van een warme tweegangenlunch met bijpassende wijn. We sluiten de lunch af met koffie en een huisgemaakte bonbon.