ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Woon de finale van het World Tennis Tournament 2019 bij, of laat u betoveren door Lavinia Meijer in het Prinsenhof in Delft. Struin langs echte Cobra kunst In Het Ambassade Hotel in Amsterdam en leer alles over de historische geheimen van een verborgen parel in hartje Utrecht. Hoe dan ook: veel bijzonders!  Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Een bezoek aan het Grand Hotel Karel V

Historische geheimen in Utrecht

  • Grand Hotel Karel V, Utrecht
  • Zaterdag 17 november, zondag 18 november, vrijdag 23 november, zondag 25 november 2018, zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019
  • 14:00 – 16:30 uur
  • € 27,50 p.p.
  • 6 x 40 pers.

Adres

Grand Hotel Karel V
Geertebolwerk 1
3511 XA Utrecht

Plan uw route

Het Grand Hotel Karel V kent een geschiedenis die meer dan 650 jaar teruggaat. Het werd oorspronkelijk gebouwd als klooster en gebruikt als standplaats voor kruisridders. Ooit was het een Romeinse begraafplaats en later weer een militair hospitaal. En de naam van het hotel? Die is ontleend aan zijn meest prominente gast ooit. Hoe dan ook: genoeg verhalen te beluisteren over deze historische plek in hartje Utrecht.

De geschiedenis ontrafeld

Een conservator stadsgeschiedenis vertelt u alles over de rijke geschiedenis van Grand Hotel Karel V. Hij zal de verborgen geheimen van deze plek tijdens een lezing onthullen. Verrassende gebeurtenissen, prominente figuren en middeleeuwse taferelen: alles wordt uit de doeken gedaan. Door welk moment bent u het meest geïntrigeerd? Het bezoek van Keizer Karel V? Of het moment waarop Napoleon bijna zorgde voor de ondergang van de kloosterorde? U ontdekt het vanzelf, wanneer een professionele gids u meeneemt door de lange kloostergangen en langs de verschillende vertrekken.

 

Terug in de tijd

Het Grand Hotel Karel V ligt als een verborgen parel midden in Utrecht, omringd door muren aan de voet van de Domtoren. Wanneer u het terrein betreedt, doet u een stap terug in de tijd en verdwijnt de drukte van de stad direct naar de achtergrond. U wordt ontvangen met koffie, thee en zoets, waarna de lezing begint. De conservator vertelt u alles over het gebouw en zijn omgeving. Met de historie van Grand Hotel Karel V op het netvlies, komt de door een gids begeleide tour die volgt, extra tot leven. De wandeling door het gebouw wordt afgesloten met een borrel in de Caves Caroli. Ook deze prachtig gerenoveerde kelders spreken tot de verbeelding!