ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Woon de finale van het World Tennis Tournament 2019 bij, of laat u betoveren door Lavinia Meijer in het Prinsenhof in Delft. Struin langs echte Cobra kunst In Het Ambassade Hotel in Amsterdam en leer alles over de historische geheimen van een verborgen parel in hartje Utrecht. Hoe dan ook: veel bijzonders!  Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Huis van Verzamelaars

Het Cromhouthuis Amsterdam

  • Het Cromhouthuis, Amsterdam
  • vrijdag 23 november 2018, zaterdag 24 november 2018, vrijdag 7 december 2018 en zaterdag 8 december 2018.
  • 10:00 – 12:45 uur | 11.00 - 13.45 uur
  • € 29,95 p.p.
  • 4 x 40 pers.

Adres

Cromhouthuis
Herengracht 366-368
1016 CH Amsterdam

Plan uw route

Tijdens de Gouden Eeuw, behoorde de familie Cromhout tot de elite van Amsterdam. Zij waren een de grondleggers voor de uitbreiding van de grachtengordel, bouwden prachtige panden in de stijl van het Hollands classicisme, maar waren bovenal verzamelaars pur sang. Een bezoek aan het Cromhouthuis aan de Amsterdamse Herengracht is een stap terug in die tijd en een kijkje in de keuken van hun verrassende kunstverzameling. 

Van rariteiten tot schilderkunst

Een gids leidt u door de verschillende ruimtes in het huis van de familie Cromhout: stuk voor stuk schatkamers gevuld met kunst, originele meubels of zeldzame ontdekkingen. Kijkt u in de Grote Salon vooral even naar boven. Hier ziet u een van de eerste plafondschilderingen van de toen nog jonge Jacob de Wit. Ook kunt u niet voorbijgaan aan de verzameling voorwerpen in het Rariteitenkabinet. Afgezien van de verrassingen die elke ruimte te bieden heeft, zijn de kamers in originele staat bewaard gebleven en ademen ze een authentieke sfeer. Een blik in de keuken is genoeg voor het gevoel van vervlogen jaren. 

Brunch op z’n Cromhouts

Wie was de familie Cromhout? Hoe hielden zij de dynastie in stand? Een conservator vertelt u er alles over bij een ontvangst met koffie en thee. Vervolgens gaat u met een gids door het hele pand en hoort u meer in detail alles over de verzameling.  Daarna wacht er een brunch-buffet op u in het voormalige tuinhuis. Deze tot Café Cromhout omgedoopte setting is een uitgelezen plek om nog even na te babbelen over alle verrassingen die u tegenkwam. Mocht u de smaak te pakken hebben, dan kunt u na de brunch op eigen gelegenheid het Cromhouthuis nog eens bezoeken, inclusief het Bijbels Museum op de bovenste verdieping.