ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Woon de finale van het World Tennis Tournament 2019 bij, of laat u betoveren door Lavinia Meijer in het Prinsenhof in Delft. Struin langs echte Cobra kunst In Het Ambassade Hotel in Amsterdam en leer alles over de historische geheimen van een verborgen parel in hartje Utrecht. Hoe dan ook: veel bijzonders!  Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Langs 100 jaar Nieuwe Haagse School

Architectuurwandeling

  • Spaces De Rode Olifant, Den Haag
  • Vrijdag 16 november 2018 en vrijdag 22 maart, vrijdag 29 maart 2019
  • 13:30 – 16:45 uur
  • € 24,95 p.p.
  • 3 x 40 pers.

Adres

Spaces Rode Olifant
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag

Plan uw route

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de architectuurstijl van de Haagse School zich voor het eerst liet zien. Deze stoere, expressieve stroming met zijn strakke lijnen en typische details is onderdeel geworden van de Haagse identiteit. Naar aanleiding van dit 100-jarig bestaan zijn verschillende stadswandelingen georganiseerd. Loop mee langs iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden!

Strakke lijnen, decoratieve details

Vlak na de Eerste Wereldoorlog rezen er meer opvallend eenvoudige gebouwen in het Haagse stadszicht. De Amsterdamse architect Cornelis Blaauw noemde het typisch Haags en plakte er schertsend ‘Nieuwe’ voor om het onderscheid te maken met de Haagse impressionisten. De Nieuwe Haagse School kenmerkt zich door strakke horizontale en verticale lijnen, bakstenen gevels, geometrische vormen en decoratieve details. Vandaag de dag is de stijl een cultureel erfgoed, verankerd in de ontwikkeling van de moderne architectuur. Een architectuurhistoricus vertelt u er alles over tijdens de stadswandeling door de wijk Benoordenhout. 

Stijlvol entree

De wandeling begint bij de Rode Olifant. Een toonaangevende start van de route met een stijlvol entree. De Rode Olifant is een iconisch gebouw. Hier wordt u ontvangen met koffie en thee en krijgt u een korte introductie over de architectuurstroming. Daarna wandelt u langs karakteristieke bouwwerken en monumentale panden in Benoordenhout. De wandeling wordt afgesloten met een borrel waarbij de bouwstijl onderling nog even kan worden besproken.