ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief concert van Trijntje Oosterhuis bijwonen, samen met uw (klein)kind naar het live ruimtespektakel met André Kuipers of genieten van een sterrendiner in een oude stoomtrein. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Kunstrondleiding en high tea op ss Rotterdam

Waardevolle schatten uit een roemrucht verleden

  • ss Rotterdam, Rotterdam
  • Vrijdag 17, zaterdag 18, zondag 19, donderdag 26 november, zondag 10, donderdag 7, vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2017
  • 10.00 – 15.00 uur
  • € 32,50 p.p.
  • 6 x 40 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

ss Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25
3072 AM Rotterdam

Plan uw route

Na jaren over de wereldzeeën gevaren te hebben, ligt het ss (stoomschip) Rotterdam permanent aan de kade van Katendrecht. Het legendarische vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn ademt een en al historie. Ontdek samen met onze experts het rijke verleden van dit bijzondere schip en het authentieke interieur met veelzijdige kunstvoorwerpen en  geniet van een stijlvolle high tea.

Rijke historie

Het ss Rotterdam van de Holland-Amerika Lijn, te water gelaten in 1959, kent een rijke historie. En dat is te zien. Met  haar  sierlijk gevormde romp en scherpe, hoge boeg was haar uitstraling voor die tijd controversieel. Jaren later blijkt het een voorbeeld voor velen. Naast het exterieur kreeg ook het interieur veel aandacht. Bekende architecten en kunstenaars bogen zich over de luxe inrichting van het schip. Met verbluffend en voor die tijd modern resultaat: meubelen, gordijnen, tapijten, balustrades, wandkleden, beelden, klokken, verlichting – alles is op elkaar afgestemd. 

 

Welkom aan boord

We verwelkomen u met koffie, thee en wat lekkers. Daarna nemen we u mee terug in de tijd. Na een boeiende presentatie over het roemruchte verleden van het ss Rotterdam volgt een kunstrondleiding over het schip. Onze experts vertellen u alles over de kunstenaars en de materialen die zij gebruikten. De enorme wandschildering in de Grand Ballroom ontbreekt natuurlijk niet. Na al deze pracht en praal sluiten we de middag af met een luxe high tea, in stijl.