ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief concert van Trijntje Oosterhuis bijwonen, samen met uw (klein)kind naar het live ruimtespektakel met André Kuipers of genieten van een sterrendiner in een oude stoomtrein. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Bewonder de eigenschappen van het licht 

Een avond vol scheepvaart en lichtkunst

  • Scheepvaartmuseum, Amsterdam
  • Zaterdag 2, zondag 3 en vrijdag 29 december 2017 en zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 20 januari 2018
  • 17.30 - 21.30 uur
  • € 55,00 p.p.
  • 4 x 70 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
 

Plan uw route

Voor dit bijzondere evenement opent het Scheepvaartmuseum zijn deuren na sluitingstijd. Tijdens een speciale rondleiding leert u alles over de kunst van het navigeren en het gebruik van licht in de scheepvaart. Aansluitend vaart een boot u langs het indrukwekkende Light Festival Water Colors.

Een kunst op zich

Tot in de vorige eeuw waren schepen nog afhankelijk van de zon, maan en sterren om de locatie te bepalen. Met de eerste navigatie-instrumenten bepaalden zeelui hoe noordelijk of zuidelijk ze zich bevonden. Een ware vorm van vakmanschap die menig zeiler van nu niet meer beheerst. Een enthousiaste gids vertelt u uitgebreid over de schitterende collectie navigatie-instrumenten en kunstwerken. De rol van het licht zien we ook terug in het Light Festival Water Colors. Ruim 40 kunstwerken verlichten de binnenstad van Amsterdam, waaronder het lichtobject van de wereldberoemde Chinese Ai Weiwei.

 

In het teken van licht

De avond begint goed met een proeverij van verschillende luxe hapjes in restaurant Stalpaert van het Scheepvaartmuseum. Vervolgens neemt een gids u mee voor een 1 uur durende rondleiding. Hij kan u alles vertellen over het thema licht in de maritieme geschiedenis. We sluiten af met een rondvaart langs de lichtobjecten van het Light Festival Water Colors. Zo bewondert u de kunst van het licht op  verschillende manieren.