ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief concert van Trijntje Oosterhuis bijwonen, samen met uw (klein)kind naar het live ruimtespektakel met André Kuipers of genieten van een sterrendiner in een oude stoomtrein. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Kruidig Azië in Hortus Botanicus Leiden

Zie hoe de smaakmakers groeien

  • Hortus Botanicus, Leiden
  • Zaterdag 20 januari, zondag 21 januari zaterdag 3 februari , zondag 4 februari, zaterdag 10 maart, zondag 11 maart 2018
  • 13.30 - 16.30 uur
  • € 24,95 p.p.
  • 6 x 45 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Hortus Botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Plan uw route

Heeft u zich weleens afgevraagd hoe limoenblad eruitziet? Of een tamarinde? Aziatische smaakmakers die gerechten omtoveren tot iets lekkers. In de tropische kassen van de Leidse Hortus Botanicus kunt u deze top-specerijen niet alleen zien groeien, maar ook ruiken en proeven.

 

Aziatische kroonjuwelen

Het is 200 jaar geleden dat in Bogor op Java de plantentuin te Buitenzorg werd aangelegd: de oudste en meest vooraanstaande botanische tuin van Indonesië. Reden voor Leiden om de smakelijkste gewassen uit die contreien eens in het zonnetje te zetten. Zo ziet u er de indrukwekkende tamarinde: een tropische boom die tot 25 meter hoog kan worden, oorspronkelijk afkomstig is uit Madagaskar (Afrika) en net als veel andere bomen gekweekt wordt voor zowel de sier als voor de vruchten.

 

 

Proef wat u gezien heeft

In de geurige en kleurige tropische kassen verwelkomen we u met koffie, thee en spekkoek. Daarna krijgt u een rondleiding om de planten te zien waar de specerijen aan groeien. Nog interessanter wordt het als u ze kunt ruiken en proeven. Daarom serveren we na de rondleiding een aantal hapjes waarin bijzondere specerijen zijn verwerkt. Als afsluiting krijgt u het speciale receptenboekje ‘Smaken uit de Hortus Botanicus Leiden’ van culinair journalist Onno Kleyn mee. Om het thuis nog eens te beleven.