ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief concert van Trijntje Oosterhuis bijwonen, samen met uw (klein)kind naar het live ruimtespektakel met André Kuipers of genieten van een sterrendiner in een oude stoomtrein. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Architectuurwandeling met bezoek aan Raadhuis

Complete Dudokbeleving in Hilversum

  • Café & Restaurant Jonge Haan, Hilversum
  • Vrijdag 10, zondag 12, vrijdag 24 en zondag 26 november 2017, zondag 4, vrijdag 23, vrijdag 2, en zondag 25 maart 2018
  • 13.30 - 17.00 uur borrel
  • € 24,50 p.p.
  • 6 x 40 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Hotel Lapershoek
Utrechtseweg 16
1213 TS Hilversum

Plan uw route

Zachtgele baksteen, strakke lijnen, geometrische vormen. De bouwwerken van Dudok zijn bijzonder karakteristiek. Als stadsbouwmeester ontwierp hij 75 gebouwen voor Hilversum en gaf de stad zo een duidelijk gezicht. Tijdens een architectuurwandeling door de stad hoort u alles over zijn werk. Vervolgens bezoekt u het topstuk van zijn oeuvre: het Raadhuis. Een meesterwerk, vanbinnen en vanbuiten.

Nalatenschap van de meester

Als je sterft moet je de wereld een stukje mooier achterlaten, vond architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). Met zijn bouwwerken voor Hilversum heeft hij dat zeker gedaan. Hoogtepunt van zijn werk is het bekende Raadhuis. Het gebouw, met de klokkentoren en binnenplaats, doet denken aan een middeleeuws bouwwerk. Het is vanbuiten streng en strak, vanbinnen ruim en licht. Een totaalkunstwerk en een must see voor liefhebbers van kunst en architectuur.

 

Gedachtegoed in ere

Exclusief voor u hebben wij een wandeling door Hilversum samengesteld. U wordt ontvangen met koffie en thee in het fraaie Hotel Lapershoek. Een kunsthistorica neemt u mee voor de architectuurwandeling, waarbij zij alles vertelt over Dudoks werk. Daarna krijgt u een rondleiding door het beroemde Raadhuis. Beklimt u ook de toren, het uitzicht is er schitterend! Tot slot is er een borrel in het Dudok Architectuur Centrum, een eerbetoon aan de meester.