ABN AMRO Bijzonder - Preferred Banking

Bijzondere plekken, bijzondere concerten, exclusieve ontvangsten. Dat zijn de Bijzonder-evenementen, die wij speciaal voor onze gewaardeerde relaties samenstellen. Dit seizoen kunt u een exclusief concert van Trijntje Oosterhuis bijwonen, samen met uw (klein)kind naar het live ruimtespektakel met André Kuipers of genieten van een sterrendiner in een oude stoomtrein. Maar er is meer. Bekijk het hele Bijzonder-aanbod. Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. 

Geïnteresseerd? Reserveer dan tijdig uw tickets! 

Een wereld van luxe, architectuur en kunst

Grand hotel Amrâth Amsterdam

  • Grand Hotel Amrâth Amsterdam
  • 18 november, 2 december, 17 december 2017, 20 januari, 28 januari, 10 februari, 18 februari 2018
  • 13.30 - 17.00 uur
  • € 34,95 p.p.
  • 6 x 50 personen

Adres & routebeschrijving

Adres

Prins Hendrikkade 108
1011 AK Amsterdam

Plan uw route

Grand Hotel Amrâth Amsterdam is gevestigd in het Scheepvaarthuis, een topmonument van de Amsterdamse School. In 2007 opende het hotel zijn deuren. Hieraan vooraf ging een grondige renovatie die de glorie van het Scheepvaarthuis deed herleven. Geniet van de weelde, kunst en historie tijdens een exclusieve lezing en rondleiding door dit schitterende hotel. 

Samenspel van kunsten

Begin vorige eeuw lieten de grote Nederlandse rederijen hun hoofdkantoor bouwen, het Scheepvaarthuis. Het moest een gebouw worden dat grandeur en macht uitstraalde. Architect Van der Mey kreeg de opdracht en liet zich inspireren door de art-nouveau-stroming. Hij vroeg jonge kunstenaars mee te werken. En zo ontstond er een Gesamtskunstwerk met de romantiek van de zee. Overal zijn golven, zeedieren en schepen verwerkt: in het glas-in-lood, de beeldhouwwerken, de marmeren vloeren en het interieur. Laat u fascineren. 

Oren en ogen te kort

We beginnen de middag in stijl met koffie, thee en een taartje. Dan volgt de lezing van Ton Heijdra. Hij weet echt alles over Amsterdam en heeft er vele boeken over geschreven. Ton vertelt uitvoerig over de geschiedenis, de renovatie en de talloze bijzonderheden en details van het hotel en het pand. Na de lezing neemt een gids u mee voor de rondleiding. Kijkt u vooral ook naar boven, het dak van glas-in-lood is ongeëvenaard. Na de lezing is er een borrel in de exclusieve Ray’s Club Bar.